Na 3 halve (Nieuwkoop, Klazienaveen en Eupen) was het dit weekend tijd voor mijn 1/3 Triathlon. 
Om 6:00 vertrokken met hoop op een top 5 klassering. Ruim op tijd kwamen Ruben en ik aan en hebben onze spulletjes klaar gemaakt. Beetje warming-up. Nog even kletsen met Ruud, Dajo & Wim en dan maar te water. Het was 23 graden dus het wetsuit bleef in de auto. 
 
De start was druk. Ik probeerde agressief mee te gaan, maar iedereen wilde graag vooraan zwemmen. Dus beetje naar buiten laten duwen en snel eigen ritme gezocht. Na de eerste keerboei (het waren twee rondjes) was de kop, zoals altijd) duidelijk vertrokken maar nog wel zichtbaar. Besloten om toch eens wat steviger te zwemmen dan normaal (het was immers maar kort) en merkte dat ze niet heel hard meer wegliepen. Uiteindelijk als 11de uit het water op 90" van de top. 
 
Vlot het water uit, vlot de fiets hebben en gas geven. Toch fijn om te weten dat je op een van de drie onderdelen eigenlijk altijd top 3 kan scoren dus het werd tijd om de snelle jongens in het water en de minder snelle jongens op de fiets snel op te gaan halen. Stukje aanrijroute en dan 5 rondjes over de N weg. De wind in de rug bracht te snelheid naar ongeveer 50kmph en na een half rondje reden er nog 3 voor me. Die werden aan het begin van ronde 2 ook ingelopen. Helaas zag ik dat de nummer 1 juist bij me weg liep. Kop omlaag, eten, drinken, stampen en dat een uurtje volhouden. Gemiddeld 42.2 kmph en 320W over 64km en toch bijna 90" verloren op de uiteindelijk winnaar. Uiteindelijk als 2de van de fiets met de 2de fietstijd. 
 
En dan wordt het spannend. Ga ik hier mijn eerste podium pakken of ga ik er net afvallen. Eerste ronde lekker doorgekomen en ogenschijnlijk weinig verloren op de nummer 1 en de nummer 3. Geen gevaar door nummer 4. Dus dat podium zal wel lukken toch...? Drinken, drinken en blijven draaien. Pushen om het tempo sub 4:00 te houden. En dan ineens uit het niets pakt hij zomaar mijn zilveren medaille af. Aanhaken? Nee dat zou waarschijnlijk instorten betekenen. Accepteren dus? Waar is nummer 4...? Nog steeds niet te zien. Nog meer drinken en vastbijten. Nog 4km, het is binnen handbereik. En ja, hoor geen moment meer in gevaar gekomen. Met een uiteindelijk 7de looptijd (nummer vier had de 6de looptijd en was slechts 18 seconde sneller dan ik over de hele loop) pak ik mijn eerste podium met een looptijd van 58 minuten over 15km ruim achter Marijn Markusse (winnaar van Klazienaveen 2022) +4;35  en dichtbij Christiaan Solleveld (ook een veelwinnaar) +1:03 en voor Wouter Verstraate -1:26 en Dirk Wijnalda -3:12. 

Super toffe dag en weer een bevestiging van dit topjaar. Nog 1x op Nederlands bodem (OD Weesp), dan de FD in Portugal op 15 oktober en dan is het gewoon weer gedaan met 2022.